Thomas Quasthoff på Berliner Ensemble

I aften er der mulighed for at opleve to af Tysklands store kunstnere gennem tiden i Berliner Ensemble. Det er bas-barytonen Thomas Quasthoff, som synger og læser tekster af Hanns Dieter Hüsch.

Quasthoff (f. 1959) har en usædvanlig flot stemme – nærmest som fløjl – og han har indtil 2005 haft en stor professionel karriere som sanger. Hans repertoire har hovedsageligt været klassisk, men han er selv en stor jazz-elsker og har også indspillet plader som jazz-sanger. Han besluttede at stoppe sin karriere i 2005, men han er stadig aktiv som underviser på Hanns Eisler musikkonservatoriet i Berlin, giver master classes og optræder med oplæsninger og sang som nu i aften på Berliner Ensemble.

Jeg har oplevet Quasthoff på en master class i Philharmonie for nogle år siden – det var en stor oplevelse. Quasthoff er en kunstner, som tager sit fag seriøst, men blander det med humor, og han er ikke bleg for at komme med en rap bemærkning eller en skarp samfundskritisk bemærkning fra scenen. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at han i aften optræder med tekster af Hanns Dieter Hüsch (1925-2005), som har et væld af titler hæftet på sig. I får dem her på tysk: Kabarettist, Schriftsteller, Kinderbuchautor, Schauspieler, Liedermacher, Synchronsprecher og Rundfunkmoderator (på dansk nogenlunde oversat til: kabaret-kunstner, forfatter, børnebogsforfatter, skuespiller, visekomponist, synkronist og radiovært).

Det kan kun gå godt, et mix af to store tyske kunstnere. Se mere på Berliner Ensembles hjemmeside, hvor I også kan bestille billetter. Men gå nok hellere til Berliner Ensemble og køb billetten, så snart billetkontoret åbner. Det er ligeså nemt, og der er kun få billetter tilbage.

Hvis I får lyst til at stifte nærmere bekendtskab med Thomas Quasthoff, kan jeg anbefale bogen Thomas Quasthoff Die Stimme. De har den helt sikkert hos Dussmann i Friedrichstrasse.

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar