Joja Wendt i Berliner Ensemble

I morgen, søndag den 6. december 2015 kl. 19, spiller Joja Wendt i Berlinerensemble. Showet hedder Geschichten am Klavier.

Joja Wendt (f. 1964) er nok ikke så kendt et navn i Danmark, jeg blev først opmærksom på ham via en god musikven, jeg har. I Tyskland og i verden er Joja Wendt meget kendt. Han er endda en af de få pianister, som er udnævnt som Steinway-Artist. En lille eksklusiv gruppe, hvor også Lang Lang og Vladimir Horowitz er at finde. Selv om jeg kun har oplevet Joja Wendt på Youtube, er jeg derfor ikke bange for at anbefale et show med ham. Jeg ved også, at det som foregår i Berliner Ensemble, har et stort blå stempel af kvalitet over sig.

I kan læse lidt om Joja Wendt på Berliner Ensembles programside. Men han har selvfølgelig også sin egen hjemmeside http://www.jojawendt.com. Her vil jeg fremhæve, at Joja Wendt som godt 20-årig blev opdaget af Joe Cocker og spillede på dennes Tysklandsturné. Andre koryfæer, han har spillet med er Fats Domino, Jerry Lee Lewis og Chuck Berry.

Joja Wendt er ofte at se i tyske TV shows og hans begejstring for sit instrument skinner altid igennem. Desuden er Wendt kendt for at interagere med sit publikum og har med sin facon fået et publikum i tale, som normalt ikke går til koncerter.

Hvis I har fået lyst til at gå til koncerten i morgen, så gå ned til Berliner Ensemble og køb billet, når billetsalget åbner. Joja Wendt spiller også på Berliner Ensemble den 19. december kl. 20.

Hør Joja Wendt selv fortælle på en video fra YouTube (på engelsk)

Skriv et svar