Tag Baby med på museum

Stadtmuseum Berlin har nu indført Babymuseum. Ligesom mange andre museer i hele verden har gjort det.

Det betyder ikke, at babyerne bliver udstillet på museet. Det betyder, at man skaber nogle forhold, så forældre føler sig velkomne, når de har babyen med. Teorien er, at det ofte opleves som en forhindring at have en baby og en barnevogn med på museum.

Med Babymuseum ønsker Stadtmuseum Berlin derfor at give unge familier bedre mulighed for at tage del i kulturlivet, i første omgang til udstillingen Berlin – Stadt der Frauen på Ephraim Palais. Når der er Babymuseum, er der en formidler til stede i udstillingen mellem kl. 10 og 13. Der bliver desuden stillet et lokale til rådighed, hvor forældrene kan trække sig tilbage med barnet, hvis der skal ammes, og man selv evt. kan tage en medbragt snack og lidt at drikke.

Udstillingen Berlin Stadt der Frauen – er jo den helt rigtige at bruge som premiere for denne Babymuseum-aktion. Stadtmuseum Berlin går endda lidt videre end i hvert fald vi gør på det museum, jeg arbejder på. Til udstillingen i Ephraim Palais er der nemlig fri entré til to voksne, som har et barn med under 18 måneder. Det er jo rigtig gode kår. Så er økonomien heller ikke nogen barriere. Bravo Stadtmuseum!

Første gang, man kan komme til Babymuseum i Ephraim Palais er på  tirsdag den 31. maj, og det fortsætter hver sidste tirsdag i måneden til og med 23. august.

Se mere om Babymuseum og udstillingen på Stadtmuseum Berlins hjemmeside her.

Foto til indlæg: Elternzeit Kultur #stadtderfrauen © Stadtmuseum Berlin

Skriv et svar