Fra den ene app til den anden

Apps er nyttige. Jeg bruger dem i hvert fald rigtig meget. Også apps, der gør det nemt at følge med i, hvad der sker i Berlin.

Nu har jeg lige opdaget en ny app via en app jeg havde i forvejen.

IMG_2597Den jeg havde i forvejen hedder Simply Rss. Den bruger jeg dagligt. Her kan jeg vælge 6 nyhedsfeeds, når jeg bruger den gratis version. Hvis jeg køber Simply Rss til 29 kr., kan jeg vælge 100. Jeg kan godt nøjes med de 6, for man kan hele tiden skifte ud i dem. Jeg har f.eks. nyheder fra DR, så jeg kan læse nyhederne, når jeg har tid til det – og i nogle tilfælde også se nyhedsvideoer. Jeg har også Berliner Morgenpost og Tagesspiegel. I kan også få berlin-nyts daglige indlæg på denne Rss. Det er bare at trykke på +tegnet og skrive berlin-nyt.dk i søgefeltet eller skrive berlin-nyts feed adresse, som er https://berlin-nyt.dk/feed/

Via Rss feed fra rbb kultur blev jeg bekendt med rbb’s nye app rbb24, hvor man får nyheder fra Berlin og Brandenburg. På denne app kan man igen vælge, hvilke emner, man ønsker at få feed fra. To ting, som er rigtig nyttige er jo vejret og trafikken (både vejtrafik og den offentlige trafik). App’en kan hentes i App Store til Iphones og Play Store til Android telefoner.

IMG_2599Der er altid noget godt at hente i sådanne nyhedsfeeds. Fordelen er, at man kan nøjes med at læse det, der interesserer en. Nu læste jeg f.eks. at den nye lufthavns åbning igen er blevet udsat og at det nu nok først bliver i 2018 – der er jo snart ikke nogen, der tror på, at den lufthavn åbner. Jeg læste også i forbindelse med Hauptbahnhofs jubilæumsfest, at der skulle have været 60 m mere glastag i begge ender. Der var noget med at det styrtede sammen i en storm, kan jeg godt huske. Men det er aldrig blevet sat op. Dengang i 2006 skulle banegården åbne til VM, og så valgte man at undlade glastaget. Og ingen har vist savnet det siden.

Se mere om den nye rbb24 app her.

 

Skriv et svar