Det nye KaDeWe

For nogen tid siden fik jeg en tweet besked fra Morten (Schöneberg og Akazienkiez. En guidet tur “im Kiez”), som spurgte mig, om jeg havde hørt noget om ombygningen af KaDeWe. Det kunne jeg ikke lige huske, at jeg havde, men jeg lovede at undersøge det.

Det har jeg nu gjort. Og der er virkelig noget stort i gang. Det er den hollandske stjernearkitekt Rem Kolhaas, som står for ombygningsprojektet. Som jeg har forstået det ved at læse en artikel på Rbb online er ombygningsarbejdet allerede gået i gang, og det skal vare 6 til 8 år før det er færdigt.

Det fortælles, at KaDeWe har skiftet ejere et par gange de seneste år og at de nuværende ejere ser det som en nødvendighed med forandring, hvis et af Europas største varehuse skal blive ved med at stå imod konkurrence fra kundernes indkøbsvaner som fx web-handel. Det mener man til gengæld også er muligt for det nye KaDeWe.

Har man besøgt KaDeWe, så er man også blevet benovet, tror jeg. Det er et flot varehus, især kendt for fødevareafdelingens altomfattende udbud og flotte præsentation af top kvalitets-varerne. Men bortset fra i boghandelen …og OK – indrømmet … chokoladeafdelingen, så har jeg ikke lagt så mange penge i KaDeWe. For tøj-afdelingen passer ikke helt størrelse med min tegnebog… Men op til jul har jeg altid lige været inde omkring og se de flotte juleudstillinger, som er noget helt for sig selv.

Det nye KaDeWe vil, som jeg har forstået det, blive delt op i fire separate afdelinger, så man på den måde kan satse på forskellige kundegrupper. Det er måske en klog løsning. Varehuset kan jo ikke leve af alle de mennesker, der bare kigger på tingene.

Rbb online viser et billede af, hvordan man tænker det nye KaDeWe skal se ud. Der bliver en stor tagterasse og i hver af de fire afdelinger bliver der en atrium, hvor man tænker, der skal foregå nogle open air events, så kunderne får nogle oplevelser med og får lyst til at opholde sig lidt længere end blot til indkøbet. Der bliver der i artiklen henvist til det nye Bikini Berlin som et eksempel på et shoppingcenter, der er lykkedes med et nyt koncept. Det er et sted, jeg altid er omkring i Berlin, og jeg tror, jeg snart skal skrive et indlæg om det igen.

Men i dag handler det jo om KaDeWe. Gå ind på Rbb online og læs om ombygningen her. Mærkeligt nok skriver KaDeWe ikke noget om ombygningen på deres egen hjemmeside.

Skriv et svar