Sommerferie med børn i Berlin

Nu er det vel tid at planlægge sommerferien lidt mere i detaljer. Går den til Berlin, er der også mange ting, man kan gøre sammen med sine børn. Hjemmesiden berlin.de har samlet lister  over forskellige tilbud til børn i Berlin. Se den generelle liste over ferietilbud til børn.

Museum für Naturkunde er et hit for de fleste børn.
Museum für Naturkunde er et hit for de fleste børn. Foto venligt stillet til rådighed af fam. Sass

De fleste museer har nu om dage gode tilbud til børn – og sådan er det også i Berlin. Det er som regel work shops, hvor børnene kan udfolde sig kreativt eller opgaver, der skal løses. Og på berlin.de har de endda gjort sig den ulejlighed at samle en oversigt over de museer og galerier, der har specielle tilbud til børn. Se oversigten over museer med tilbud til børn.

Alle, der har børn, ved at de elsker at plaske i vand. Berlin.de nævner alle de springvand i byen, som er velegnede til at børnene kan lege i dem og afkøle sig, når sommervarmen bliver for slem. Der kan jo blive ekstremt varm i Berlin om sommeren. Se fortegnelsen over legepladser med springvand her.

Der er to store zoologiske haver i Berlin, den ene  måske den kendteste – der hvor isbjørne Knut var – men der er også den, som hedder Tierpark. Jeg har set Zoologischer Garten, og den er utrolig flot. I kan læse mere om begge steder på http://www.zoo-berlin.de/. Men der er også mindre parker og legepladser, hvor der er det, som man vel kalder klappedyr – heste, geder og den slags. De steder har berlin.de også en liste over. Se listen her.

Er familien mere sportslig anlagt er der også henvisninger til f.eks. klatring, minigolf, eller badning og svømning.

Ja, selv caféer, hvor der er tænkt specielt på børnefamilier har berlin.de en liste over. De kalder det Eltern-Kind-Cafés.

Så skal vi også lige huske, at der findes en guidebog specielt til børnefamiler, nemlig bogen om Ella Bellas tur til Berlin. I kan læse om bogen på hjemmesiden ellabellaseventyr.dk. berlin-nyt fik en børnefamilie til at anmelde bogen, det kan I læse om her.

Skriv et svar