Sommerferie i Berlin 2 – Museum Barberini

Museum hvad-for-noget? Har du heller ikke hørt om dette museum i Berlin?

Det er også ret nyt. Det åbnede i januar 2017, og der har allerede været vist en fantastisk udstilling med impressionister. Det var museets åbningsudstilling. Det er en tysk samler ved navn Hasso Plattner, der har ladet Palais Barberini rekonstruere som et kunstmuseum. Og det var fra hans samling, at værkerne på åbningsudstillingen kom.

Næste udstilling åbnede den 17. juni og nu handler det om Nordamerikansk maleri i første halvdel af det 20. århundrede, det som kaldes abstrakt ekspressionisme.

Helt nøjagtigt – og det skal det være – er titlen på udstillingen Von Hopper bis Rothko. Amerikas Weg in die Moderne. Og så er der jo allerede afsløret nogle af de store navne. Udstillingen vises til 3. oktober, og I kan læse mere om den på hjemmesiden for Museum Barberini her.

Udstillingen er et samarbejde med The Phillips Collection, Washington, D. C.,

Billedet til indlægget er fra Museum Barberinis hjemmeside, som ikke er fedtet med at give tilladelse til at downloade pressebilleder og bruge dem i forbindelse med omtale.

Få hele historien om Museum Barberini i denne youtube-video, som fortæller om museet og mæcenen Plattner – og der er mange flere youtube videoer om museet

Skriv et svar