Science Fiction udstilling på Filmmuseet

Siden 30. juni viser Filmmuseet (Deutsche Kinemathek – Museum für Film und Fernsehen) på Potsdamer Platz udstillingen Things to Come Sience – Fiction – Film. Det er heldigvis en udstilling, der betegnes som en fast udstilling, så den bliver der i et stykke tid. I MuseumsJournal angives den til at vare til 23. april 2017.

Science Fiction, det er noget med fremtiden, det ved vi godt. Science betyder videnskab og Fiction betyder fiktion. Og fremtiden er vel i sit væsen en fiktion. Vi kan nok have nogle prognoser, men vi kan faktisk ikke vide med sikkerhed, hvordan fremtiden er.

Udstillingen beskæftiger sig derfor med, hvordan vores fremtid KAN se ud, og hvordan det er blevet skildret i diverse film. For at indgrænse fremtiden til en vis grad, har man valgt at have tre hovedtemaer på udstillingen, nemlig Verdensrummet, Samfundet og fremtiden og Det fremmede. Og med det sidste tema er vi nok ude i verdensrummet igen.

Der er på udstillingen scenarier fra de store science fiction film gennem tiden. I MuseumsJournal er der fx et foto fra Fritz Langs film Frau im Mond, 1929. Filmen ligger i øvrigt på YouTube! Så mange år siden er det, at man begyndte at fable om at komme til månen. Mine forældre (88 år) fortæller også, at da de i deres barndom så Jens Lyns rumrejser som tegneserie i avisen, drømte de ikke om, at de skulle opleve det blive virkelighed. Og det er også et tema, som udstillingen tager op: hvornår er det, at virkeligheden har indhentet den fremtid, som science fiction filmene beskriver?

Læs mere om denne spændende udstilling, arrangementer og filmforevisninger på Filmmuseets hjemmeside her

Skriv et svar