By Scontrofrontale (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Spionagemuseet i Berlin

Berlin er vel nok en af de byer, hvor spionage har været bedrevet allermest – især under perioden med den delte by og den kolde krig. Men vi ved selvfølgelig ikke, hvor, hvornår og hvor meget, der bliver spioneret – det er jo en del af gamet, som det hedder.

Men det som jeg vil gentage i dag – for det skal ikke holdes hemmeligt – er, at der sidste år er åbnet et spionagemuseum i Berlin. Museet hedder officielt Deutsches Spionagemuseum og ligger på Leipziger Platz ved Potsdamer Platz. Udstillingsarealet dækker 3000 kvadratmeter, så det er da noget af et museum.

På museet kan man udforske alskens udstyr tilhørende spionage gesjæften gennem tiderne. lige fra Hitlers Enigma-maskine til et læbestiftkamera, og kendte spioner, som fortæller deres historie på udstillingen. På en film om museet, som man kan se på Youtube fremgår det, at der er masser af interaktive medier, og det ser virkelig flot og imponerende ud. Og tænk, der er nærmest ikke en kvinde at se blandt publikum på denne film. Altså et museum, som er mest for drenge og mænd. Hvor er det godt! Se endelig den film på Youtube.

Se mere på Spionagemuseets hjemmeside her

Foto til indlæg: Enigma (Chiffiermaschine)
By Scontrofrontale (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Og se filmen om museet på Youtube her

https://youtu.be/LEUYKf0kiL4

Skriv et svar