Bröhan-Museum. Foto: Kirsten Andersen

Murano glas på Bröhan-Museum

Bröhan-Museum viser for øjeblikket en udstilling med moderne Murano glas. Udstillingen har titlen Colori di Murano. Moderne Glaskunst aus Italien.

I Bröhan-Museums samling findes der ikke så meget glas fra Murano, da Jugendstilen, som er museets samlefelt, ikke rigtigt slog igennem på Murano. Udstillingens ca. 220 genstande ejes en privat samler fra Berlin. Også det materiale, som på udstillingen giver et indblik i produktionsprocessen, ejes af den private samler.

Jeg må indrømme, at det var billederne i MuseumsJournal, som fik mig til at stoppe ved omtalen af denne udstilling. Jeg kan godt huske, at jeg har hørt om Murano-glas og har set billeder af det før, men har ellers ikke interesseret mig nøjere for det. Mærkeligt nok, for jeg har en svaghed overfor glas og glaskunst. Måske hænger det sammen med prisen, da det jo ikke er noget, som står på hylden hos isenkræmmeren 🙂

Mange af jer læsere kender sikkert til historien om glasset fra øerne Murano i Venedigs lagune, hvor der er blevet produceret glas i flere hundrede år. Men skulle der være nogle som jeg, som godt kan tåle at få lidt mere at vide om Murano glas, så kan I læse alt om det på Museo del Vetros hjemmeside her (der er også en engelsk teksterversion).

Udstillingen vises til 23. oktober, og I kan selvfølgelig læse mere om den på Bröhan-Museums hjemmeside her. Der vises ikke mange billeder på hjemmesiden, men et tip er at se under fanen Presse og under pressemeddelsen for udstillingen klikke på Bildliste. Her er der gengivet små billeder af mange af de udstillede genstande – og det er næsten til at tabe pusten af. Hvor er de flotte! Se dem her.

Har I ikke fået nok, når I har set udstillingen på Bröhan-Museum, så viser det italienske kulturinstitut i Berlin en udstilling med flere værker fra den private samling indtil den 23. september. Se mere om dette her.

Skriv et svar