Sommerudstilling i Lieberman-Villa går på hæld

Det er i disse dage, I skal tage ud til Liebermann-Villa i Wannsee, hvis I skal nå at se udstillingen Max Liebermann – Biergärten und Caféterrassen, som har været vist hele sommeren. Det er nu turen værd i sig selv at se Liebermann-Villa, haven og de smukke omgivelser. Men altid interessant at se en tematisk udstilling i det lille hyggelig museum.

Liebermann-Villa i Wannsee har i år 10 års jubilæum som museum. Villaen var Max Liebmanns sommer residens i Wannsee. Lieberman-Villa er et ganske lille museum, hvor haven er en stor del af oplevelsen ved besøget. Liebermann dyrkede haven med stor lidenskab og den dag i dag er det en nydelse at se det flotte haveanlæg og udsigten over Wannsee fra den  bådebro, som hører til grunden. Lieberman-Villa har også en lille café, og om sommeren kan man sidde på terassen og nyde udsigten ud over søen.

Haven kom til at spille en stor rolle som motiv for Liebermanns malerier. Men han malede også motiver fra andre haver i Wannsee i årene 1915-34 og det er netop drejepunktet i den nye udstilling Max Liebermann – Biergärten und Caféterrassen, som åbner den 29. maj og vises til 12. september. Se mere om udstillingen og åbningstider her. Vær opmærksom på, at der er offentlige rundvisninger i weekenden.

Jeg besøgte Liebermann-Villa i oktober 2014 og skrev i den forbindelse lidt om Liebermann, museet og turen til Wannsee i den forbindelse. I kan læse indlægget her.

I museet er der også et rum med biografisk info om Liebermann i form af film og tekst på computere og i montrer. Så vidt jeg husker vises der også en film et sted i udstillingen om selve Villaen og renoveringen af den. I nyhedsbrevet, jeg fik for nylig, fortælles det også, at der i anledningen af 10 års jubilæet er lagt en film på Youtube, hvor der fortælles om de 10 år som museum. Den er rigtig fin, og jeg har fundet frem her:

Skriv et svar