Forskning i Berlins forlystelsesliv

At Berlin var en sydende forlystelsesmetropol i 1920’erne er en velkendt ting. Men at det også var sådan allerede 20 år før, det har vi ikke hørt så meget om.

Det kan man komme til tirsdag aften, hvis man går til foredraget
Weltstadtvergnügen. Neue Forschungen zur Berliner Vergnügungskultur 1880 – 1930
på Märkisches Museum. Foredraget er annonceret som Vortrag, Lesung, Gespräch (foredag, oplæsning og samtale). Sådan noget kan være meget interessant at deltage i, hvis man har tyskkundskaber nok til at følge med.

Samtalen er mellem Anne Gnausch, Dr. Kerstin Lange, Dr. Daniel Morat, Johanna Niedbalski og Prof. Dr. Paul Nolte. Det er historikere fra FU Berlin (Freie Universität), som har forsket i forlystelseslivet i Berlin i årtierne omkring år 1900 og fundet frem til at der allerede i kejserringet var godt gang i underholdningskultur, dans, populærmusik, forlystelsesparker og stofmisbrug.

Musikken var selvfølgelig en stor del af forlystelseslivet og efter foredraget lægger DJ Stephan Wuthe lakplader på grammofonen i museets gård – og der må gerne danses.

Der er altså ingen grund til at sidde hjemme på hotelværelset denne aften, når man kan få sådan et arrangement med. Det koster såmænd kun 3 € at være med.

Skriv et svar