Særtoget til Pankow

I går var Udo løs i Berlin. Udo Lindenberg. Og så er det sikkert, at der sker noget.

Det var radiostationen Berlin 88,8 og BVG, som stod for en særforbindelse til Pankow. U2 fra Olympiastadion og til Pankow. Med i toget var Udo Lindenberg og hans band, og de spillede unplugged hele vejen. Vi er nok mange, der har oplevet mere eller mindre talentfulde musikere i U-Bahn, men hvilken fornøjelse ville det ikke være at opleve “der Altrocker” med band komme gennem toget?

Det var der nogle udvalgte som kunne i går. De havde deltaget i en aktion fra BVG, hvor man skulle skrive om en U-Bahn station og altså vundet billetter til denne helt særlige tur og særlige koncert.

Toget havde store røde labels på med teksten “Sonderzug nach Pankow”, måske nogle af jer har set dem, hvis I var undervejs i U-Bahnen i går. De vil blive siddende nogle dage, har jeg hørt, så I kan jo holde øje med toget – og måske tage en tur med det. Desværre uden Udo. Det med særtoget til Pankow har jo sin helt egen historie. Det er Udo Lindenbergs store hit fra 1983. Udo Lindenberg skrev sangen fordi han blev forbudt at optræde i Østberlin, og det var ikke rosende ord der faldt om Honecker – de var i hvert fald ikke ment sådan. I kan se videoen fra 1983 her.

Rbb Abendschau var med på turen i går, og det kan I selvfølgelig også se et indslag om. Det kan I se her.

Udo Lindenberg var selvfølgelig også med ved festen for murens fald den 9. november sidste år (det var jeg også) og her fik vi også Sonderzug nach Pankow

Skriv et svar