Indtil 14. august viser DHM fotoudstillingen Relikte des Kalten Krieges. Fotografen bag billederne er hollandske Martin Roemers, som to gange har vundet prisen World Press Photo Award.
Jeg har skrevet om udstillingen tidligere, men vil minde om den igen i dag, da der nu er ferietid og mange sikkert er på ferie i Berlin.
Fotografierne skildrer spor efter den kolde krig i ti europæiske lande fra både vest- og østblokken: Rusland, Polen, Tjekkiet, Ukraine, Lettland og Litauen i øst og Storbritannien, Holland og Belgien i vest. På fotografierne, som er optaget mellem 1998 og 2009, ser man bygninger og landskaber, bunkere, forladte militærstationer, overvågningsstationer og militærkirkegårde.
I udstillingen er fotografierne ophængt efter temaer som atomoprustning, beskyttelsesforanstaltninger hvis tredje verdenskrig skulle komme, spionerne osv. Udstillingen viser, at den kolde krig nok skyldtes to forskellige systemer, men at de to systemers efterladenskaber på hver sin side af jerntæppe ligner hinanden.
Mandage og torsdage er der rundvisning i udstillingen, så allerede i morgen den 18. juli er der mulighed for at få lidt mere med sig fra udstillingen. Skulle I besøge udstillingen en dag, hvor der ikke er rundvisning, så tag en audioguide med, det plejer at være ret godt på DHM.
I kan se en oversigt over sommerens rundvisninger på DHM inde på deres hjemmeside. Der er rundvisninger både i den permanente udstilling og særudstillingerne. Jeg lagde mærke til en speciel rundvisning på onsdag den 20. juli, hvor der fortælles om slaget ved Königgrätz den 3. juli 1866 ud fra Georg Bleibtreus maleri, som hænger i udstillingen. På rundvisningen fortælles om politiske, militære og tekniske aspekter, om hvordan slaget forløb, og hvordan livet var for en menig soldat på den tid. Læs evt baggrundsstof om slaget ved Königgratz på historiskerejser.dk her.
Se oversigten over sommerens undvisninger på DHM her.