Rundvisning på Dorotheenstädtischer Friedhof

Kirkegården, der ligger i Chauseestrasse lige ved Brecht og Weigel Gedenkstätte har jeg omtalt før, netop i forbindelse med Brecht og Weigel. De to ligger begravet der, som det også er tilfældet med mange af Tysklands store kunstnere gennem tiden.

Nu har jeg netop læst i Tagesspiegels Checkpoint, at der tilbydes rundvisninger på kirkegården, og i morgen, lørdag den 6. februar er den første rundvisning i februar. Dvs. det er den første offentlige rundvisning, som man ikke behøver tilmelde sig, og som koster 10 € pr. person. Rundvisningen koncentrerer sig om kapellet, der for et halvt års tiden siden er blevet renoveret og udsmykket med lyskunst af den amerikanske kunstner James Turrell.

Det ser virkelig stemningsfuldt og smukt ud på billeder. Så man bør tage en smut inden om kirkegården, hvis man er på det strøg. For kapellet kan jo ses udefra uden at man skal på rundvisning.Det er også muligt at bestille rundvisninger for grupper, hvor man så skal henvende sig og bestille. Se mere om dette her.

Læs evt. Tagesspiegels artikel om lyskunst udsmykningen fra juli sidste år her.

Skriv gerne en kommentar