Rundvisning i genforeningsudstillingen på DHM

I dag, den 19. november kl. 15 er der rundvisning i udstillingen Alltag Einheit. Porträt einer Übergangsgesellschaft. Da jeg var i Berlin i oktober måned, var jeg en tur på Deutsches Historisches Museum for bl.a. at se udstillingen.

Der var mange mennesker på DHM den dag eg besøgte udstillingen, fordi der var Museumsfest og alt var gratis i anledning af genforeningsdagen. Så ved vi alle, at en udstillingsoplevelse ikke bliver det samme, som hvis der er lidt mere ro og plads til koncentration. Men jeg tog en audioguide med og valgte, hvilke emner, jeg ville høre om. Det er en meget omfattende udstilling, hvor der fortælles om, hvordan perioden omkring genforeningen påvirkede det enkelte menneske på mange område. Arbejde, økonomi, presse, kultur, forbrug osv.

Mange af udstillingsstationerne havde interaktive tilbud, hvor publikum kunne deltage, fx kunne man tage en 100 DM seddel og bagpå notere, hvad man havde købt for sine 100 DM. Altså hvis man var tidligere DDR-borger, for de fik alle ved genforeningen 100 DM i velkomstgave. Jeg tog en seddel med som souvenir.

Der var også udstillet en af Stasis store arkivreoler. Desværre måtte man ikke fotografere i udstillingen, men hvis I downloader en pdf flyer fra DHM’s hjemmeside, kan I se billeder.

Rundvisningen er på tysk, men I kan forberede jer lidt ved at læse historiker Anders Bager Eriksens artikel om den kolde krig og genforeningen. Den finder I på Historiske Rejsers hjemmeside.

Udstillingen vises til 3. januar 2016. Læs mere om rundvisningen i eftermiddag her.

Foto: Kirsten Andersen

Skriv gerne en kommentar