6 x Secession – ny udstilling i Bröhan-Museum

Georg Tappert. ZWEI MÄDCHEN IM PROFIL. Öl auf Leinwand 1918 Sammlung Frank Brabant © VG Bild-Kunst, Bonn 2015
Georg Tappert. ZWEI MÄDCHEN IM PROFIL. Öl auf Leinwand 1918
Sammlung Frank Brabant
© VG Bild-Kunst, Bonn 2015

I Nyhedsbrevet for November måned skrev jeg bl.a. om udstillingerne 6 x Secession:

I løbet af november måned åbner seks udstillingssteder i Berlin og omegn udstillinger under den samlede titel 6 x Secession. Første åbning er 7. november i Museum der Havelländischen Malerkolonie, som ligger et stykke udenfor Potsdam. Herefter følger 8. november Liebermann Villa am Wannsee og Galerie Mutter Fourage. 15. november følger Guthmann Akademie, 19. november Bröhan-Museum og endelig 25. januar 2016 Käthe Kollwitz Museum. Udstillingernes varighed er forskellige, så tjek de enkelte links for at se slutdatoer. Der er desuden forskellige arrangementer i forbindelse med udstillingerne. Når man har købt billet til et udstillingssted, får man rabat på de andre udstillinger. Læs evt. uddybende om Berliner Secession på Wikipedia.

I går åbnede udstillingen Zeitenwende – Von der Berliner Sezession zur Novembergrupppe på Bröhan-Museum. Udstillingen illustrerer, hvordan kunstlivet i Berlin i årene 1898-1918 afspejler omvæltningen fra Kejsertid til Weimarrepublik. Ligesom den politiske verden gennemgår omvæltninger med novemberrevolution og mange skiftende regeringer går det i kunstens verden i samme periode løs med kunstgruppers oprør, forandringer og nye ismer fra Impressionisme over Expressionisme til Kubisme, Futurisme, Neue Sachlichkeit og Kostruktivisme.

Det lyder som en rigtig spændende udstilling. På søndag den 22. november kl. 15 er der gratis omvisning i udstillingen. Læs mere om udstillingen og se nogle af de flotte malerier på Bröhan-Museums hjemmeside.

Skriv et svar