Sidste chance for at se Frauensache

I denne weekend er det sidste chance for at se udstillingen Frauensache på Schloss Charlottenburg.

Frauensache – oversat: Kvindesag. Men det er nu ikke rødstrømper og kvindesag i den forstand, det handler om på udstillingen Frauensache.

I anledning af, at det i år er 600 år siden, at Hohenzollerne kom til magten, er der sat en udstilling op, som ser kejse- og kongedynastierne fra kvindesiden. Udstillingen, som åbnede den 22. august, fortæller, hvordan livet var for grevinderne, prinsesserne og dronningerne. For de har jo selvfølgelig ikke levet det usynlige og ubetydelige liv, som er blevet dem til del i historiefortællingen. Læs mere om udstillingen Frauensache her.

På søndag den 22. november kl. 11 kan man komme til et foredrag om Frederik den stores dronning Elisabeth Christine af Preussen. Efter fire års ægteskab ophørte samlivet med Frederik, men dog ikke ægteskabet. Foredraget finder sted på Schloss Schönhausen, hvor dronningen havde sin sommerbolig. Læs mere om foredraget her.

Frederik den stores nevø, Friedrich Wilhelm II (1744-1797) havde gennem mange år en affære med borgerligt fødte og senere grevinde Wilhelmine von Lichtenau. På Museum Charlottenburg Wilmersdorf vises i sammenhæng med Frauensache en udstilling om denne kvinde. Hun havde temmelig stor indflydelse på Friedrich Wilhelm, og hendes historie er ganske gribende. Udstillingen varer til 13. marts næste år. Jeg ville have set den i oktober, men valgte dumt en mandag, hvor museet er lukket. Læs mere om den her.

IMG_1539

Skriv et svar