Rundvisning for ældre i DHM

I dag vil jeg dels minde om udstillingen om 1. verdenskrig på Deutsches Historisches Museum og dels fortælle om et særligt tilbud de har til ældre besøgende.

I forbifarten kan jeg da også lige nævne, at allerede 5 uger efter udstillingen havde der været knap 45.000 gæster. Alle de udstillinger, jeg har set på DHM, har også været meget seværdige, så det undrer mig ikke. Jeg glæder mig også til at se denne udstilling, som jo vises indtil 30. november i år. Læs evt. mit tidligere indlæg om udstillingen.

Men det var altså også det særlige tilbud til ældre museumsgæster, jeg ville skrive om. Netop om tirsdagen er der rundvisning for ældre besøgende i udstillingen om 1. verdenskrig. Det er der så også i dag, den 19. august, og det er kl. 14. I kan læse mere på linket nedenfor. Det fordrer selvfølgelig, at man kan forstå tysk, for rundvisningen er på tysk. Men det er der nok også mange ældre danskere, som kan.

Hvor gammel man er i Tyskland, når man er ældre, ved jeg ikke. Men det går selvfølgelig ud på, at der er tænkt specielt over, hvor man stopper op i udstillingen, hvilke genstande, der fortælles om osv. Og især gives der ekstra tid til oplevelserne. Det synes jeg, er et rigtigt fint tilbud.

For selv om jeg ikke er nået dertil i min alder endnu, hvor det er bevægelsesapparatet og ikke en selv bestemmer,  hvor hurtigt man kan flytte sig, så kan jeg jo godt se, hvilke begrænsninger det give for oplevelser. At tage hensyn til ældre medborgere er ikke noget, der florerer kraftigt i Danmark, lad os sige det på den måde…. så her er et godt eksempel, man kan blive inspireret af.

Se mere om rundvisningen for ældre museumsgæster på DHM’s hjemmeside.

Skriv et svar