Berlin i gamle dage

Hvis man sværmer for historiske dragter og forgangne tider, så er der flere oplevelser at tage for sig af i Berlin i denne weekend.

I Nikolaiviertel er der historisk festival med alle former for underholdning og optræden i historiske dragter. Det kan I læse mere om i mit tidligere indlæg.

Men det er også muligt i Tierpark (altså den zoologiske have Tierpark) at opleve historiske personligheder i tidsoriginale dragter. Her er det specielt rokokotiden, man centrerer arrangementet om. Den første gang, jeg opdagede, at der var noget, der hed Rokoko, var da jeg kunne læse på en af min mormors kagedåser og se en klædedragt fra tide. Læs evt. mere om Rokoko på Wikipedia.

Rokokodragt på min mormors kagedåse. Foto: Kirsten Andersen
Rokokodragt på min mormors kagedåse. Foto: Kirsten Andersen

I Tierpark ligger slottet Friedrichsfelde og det er omkring dette, at begivenhederne finder sted. Der vil være dressurridning, musik, teater og fægtning. Man kan finde mad og drikke i slotscaféen og for børnene er der et særligt program. I kan læse mere om Rokoko-festen på Tiergartens hjemmeside.

Det er altså i dag lørdag den 23. august fra kl. 10. Jeg hørte i Berliner Rundfunk, at billetten til den zoologiske have i Tierpark også gælder til Rokokofesten.

Og så skal jeg beklage, at berlin-nyt udkommer så sent i dag – min PC var nelig også gået i rokoko-mode, og jeg var lige ved at tro, at jeg skulle have dagens tip sendt ud med ridende post. Men så artede PC’en sig dog til sidst 🙂

Skriv et svar