Ny udstilling om flugten fra DDR

I Erinnerungsstätte Notaufnahmelager Marienfelde er der netop åbnet en ny udstilling, Risiko Freiheit – Fluchthilfe für DDR-Bürger 1961 – 1989.

Udstillingen handler, som titlen angiver, om hjælpen til flugt fra DDR efter Berlinmuren blev bygget i 1961 og frem til murens fald i 1989. Der er jo her i 25 året for murens fald en ekstra anledning til at se tilbage og mindes, hvor risikabelt det var for de mennesker, der havde mod til at flygte fra diktaturet..

Der eksisterede en organiseret form for flugthjælp, mange forskellige private former for flugthjælp og endelig en kommerciel flugthjælp i perioden, hvor byen var delt i kraft af muren. Udstillingen kommer ind på alle de forskellige former for flugthjælp og fortæller selvfølgelig om den politiske samtid, det foregik i.

Der er udstillet originale genstande, fotografier, film, lydfiler og dokumenter i forbindelse med flugtvirksomheden. Desuden er der fortællinger om enkeltpersoner og deres skæbne. Fortællinger som også beskriver de store vanskeligheder, flygtningene måtte udsætte sig for.

Det er gratis at se udstillingen, som vises til 28. juni næste år.

OBS! I dag, søndag den 24. august kl. 15 er der rundvisning i udstillingen.

Læs mere om udstillingen og Erinnerungstätte Notaufnahmelager Marienfelde på http://www.notaufnahmelager-berlin.de/de/index.html

Skriv et svar