100 Meilen Berlin – Løb langs murgrænsen

Siden 2011 har der i weekenden efter den 13. august været afholdt løbet 100MeilBerlin, og det er i  år i denne weekend 16. og 17. august. Strækningen er 161,862 km. Det er ikke længere muligt at tilmelde sig løbet, men det vel også et løb i særklasse, hvor deltagerne er godt informeret og har tilmeldt sig forlængst.

Jeg synes alligevel, jeg vil fortælle om det her på berlin-nyt. For det første er det et specielt Berlin-løb og det er en event man kan følge som tilskuer enten på strækningen undervejs eller på live stream via hjemmesiden for løbet. Strækningen er det tidligere grænse- og murforløb omkring det, der dengang hed Vestberlin.

Løbet mindes hvert år et af ofrene, som omkom på grund af Berlinmuren og i år mindes Peter Fechter, der i 1962 døde under et flugtforsøg tæt ved Checkpoint Charlie. Det var så tragisk, fordi den unge mand lå i ingenmandsland og forblødte, fordi han ingen hjælp fik hverken fra vest eller øst.

Dette løb er på flere måder noget ud over det sædvanlige. Ikke alene den lange strækning, men også forskellige events for deltagerne før løbet gør det, efter hvad jeg kan bedømme meget interessant at deltage i, hvis man altså er fit for 161 km i et stræk. F. eks. er der i dag rundvisning ved Gedenkstätte Berliner Mauer i Bernauerstrasse.

I kan læse mere på den meget præsentable og informative hjemmeside for løbet. F.eks. kan tidsplan og rutekort være nyttigt, hvis I vil ud og heppe på løberne.

http://www.100meilen.de/

Skriv et svar