Program for Berlins 58 scener

Berliner Morgenpost har et tillæg, som hedder Berliner Bühnen.

Hvis man læser den digitale udgave af avisen, finder man tillægget under Extras. Hvilken dag den er med papirudgaven ved jeg faktisik ikke, men det må være en af de sidste dage i måneden og så med program for den kommende måned.

Det aktuelle tillæg har program for april måned  på hele 58 scener – store og små – teater, koncerter, opera, musical, cabaret. Det er en rigtig god mulighed for at udvide sit kendskab til Berlins scenekunst og til at få en god oplevelse på store som små scener. Jeg har selv haft rigtig fine koncert- og teater oplevelser på små intime scener, hvor man nogle gange skal vove billetten – de fleste gange bliver det succes.

De her 58 scener, som Berliner Morgenpost bringer program for, er selvfølgelig ikke fuldt dækkende. Det er jo hundredvis af små koncerter og spillesteder i en storby som Berlin. Men tillægget Berliner Bühnen giver i al fald en dejlig inspiration til at gå ud og opleve noget kultur. Jeg blev opmærksom på et sted som hedder Theater im Palais, hvor de har specialiseret sig i stykker om Berliner-personligheder. I april er det fx Marlene Dietrich, Georg Kreisler og Otto Reutter. Og en artikel i samme tillæg fortæller, at der i maj kommer et stykke op om Kurt Tucholsky. Ham beskæftigede jeg mig med på mit tysk-studie. Virkelig en person, man kan tage hatten af for. Så hvis jeg kommer til Berlin i maj, hvad jeg tænker lidt på at gøre, så skal det tjekkes, om stykket går, når jeg er der. 

Læs om Theater im Palais her.

 

2 tanker om “Program for Berlins 58 scener”

 1. Kære Steen
  Allerførst tak for din kommentar og undskyld, at jeg ikke svarer før nu. Jeg har ligget i flytning og har ikke været opmærksom på din kommentar.
  Nu ved jeg ikke, hvad du mener med traditionel jazz. Hvis det er New Orleans jazz, så kender jeg ikke et sted, hvor der kun spilles den slags – men det skal der jo nok være. Jeg kan anbefale Badenscher Hof – det er et meget hyggeligt intimt sted, hvor der spilles meget blues og soul – men de kan også have mere moderne jazz på programmet. Jeg har besøgt det flere gange, og haft gode oplevelser. Ellers er der A-trane og Quasimodo. Jeg har også fundet en søgning frem til dig, som du måske kan bruge. Selvom det måske ikke er lige nu, du skal til Berlin, så kan du få en idé om stederne og programmerne: https://www.berlin.de/tickets/suche/?q=&categories%5B%5D=Jazz&date=&order_by=start#ems-searchresults-anchor

 2. Kære Kirsten
  Som ivrig læser af dine betragtninger fra den skønne by, vil jeg bede dig om et råd. Vi rejser ofte til Berlin og kunne godt tænke os at besøge en jazzclub. Vi har dog ikke fundet en sådan der spiller traditionel jazz. Kan du give os et par tip?

  På forhånd tak

  Steen Mærkelund

Skriv et svar