Politisk revy i Die Stachelschweine

I går aftes var jeg til kabarett, som det kaldes på tysk i den navnkundige “Die Stachelschweine”. Forestillingen i aftes hed Alle mal her hören, og den gik på, at folk kunne besøge kansleren og sige deres mening om dette eller hint. Men hun var bare svær at træffe. Det blev der kørt meget satire på.

Udover det, blev de helt aktuelle emner behandlet med en gang saftig satire, situationen med de mange flygtninge til Europa, krigen i Kobane, Syrien, amerikanernes spionage, lækage af oplysninger om kendte person osv. Og alle de fremtrædende tyske politikere fik selvfølgelig et hint, ordet lufthavn blev fx nævnt nogle gange…

Og så var der jo de forskellige samfundsproblemer som f.eks. arbejdsløshed og kurser om jobsøgning, lægemangel, skattesnyderi, osv.

Det var ikke som en dansk revy, hvor komedien er en stor del af det – det var meget mere politisk og bidsk. Mange af enerne var også så alvorlige, at det slet ikke ville gå sammen med komik, men nok med satire. Dog var det blandet med muntre musikalske indslag.

Vi gik ind til revyen med en tvivl om, hvor meget vi ville kunne opfatte af det som ikke tyskere. Og bagefter syntes vi egentlig, at vi nok fik fat i mere, end vi havde regnet med. Og vi talte også om, at de samfundsproblemer, der blev trukket frem, meget ligner dem vi kender til i Danmark, så der var noget vi genkendte.

Hvis I har fået lyst til sådan en gang politisk revy, kan I læse mere på Die Stachelschweines hjemmeside.

Skriv et svar