Musik fra Die goldenen Zwanziger i Potsdam

I går hørte jeg i Kulturradio vom RBB, at Nikolaisaal i Potsdam har en hyggelig koncert den 30. august kl. 20.

Det er skuespilleren Dagmar Manzel, som sammen med Kammerakademie Potsdam synger revy- og schlagersange fra perioden 1920-1950.

Det var dengang i die goldenen Zwanziger en blomstrende tid for kultur, og der var en stemning af dans på vulkaner. Vi i eftertiden ved jo, at der også gik hul på vulkanen med grumme følger. Men mens det stod på, var der virkelig “gang i den”, hvis jeg må sige det på den måde.

Nogle af de dygtige komponister og sangskrivere bliver taget frem på koncerten i Potsdam. Det er navne som Kurt Weill, Hanns Eisler og Friedrich Hollaender.

Dagmar Manzel er en ret kendt skuespiller, når I ser et billede af hende, vil I garanteret genkende hende. Hun har været med i en hel del film og TV-serier, og hun har fået en række priser. I 2013 udgav hun på Deutsche Grammophon CD’en Menschenskind med musik af Friedrich Hollaender, hvis musik også er med på programmet den 30. august. Når man ser Deutsche Grammophons præsentation på YouTube (iøvrigt med en flot grafik), så kan man også høre, at Dagmar Manzel er en meget dygtig sanger og mestrer denne specielle sangstil fra 1920’erne perfekt.

Læs mere om koncerten på hjemmesiden for Nikolaisaal

Læs mere om Dagmar Manzel på Wikipedia

Se Deutsche Grammophon’s præsentation af CD’en Menschenskind på YouTube – (så ønsker man sig også den…)

Skriv et svar