Søndagskoncert i Bodemuseum

Bode museet er et af museerne på Museumsinsel. Det blev åbnet i 1904 med navnet Kaiser-Friedrich-Museum. Først i 1956 fik det navn efter museets grundlægger, kunsthistorikeren Wilhem von Bode. Da museet befandt sig i østberlin, kunne det vel ikke have et navn, hvor en kejser indgik. Museet blev devis gendannet efter krigsskaderne, men først efter genforeninge ført op til moderne museumsforhold. Det i 2006 genåbnede museum rummer nu en kæmpe skulptursamling, Museum für Byzantinische Kunst og Münzkabinett. Læs om Bodemuseum her.

Om sommeren arrangeres der udendørs koncerter foran Bodemuseum på søndage om aftenen. I aften kl 20.30 er der en klassisk klavertrio på programmet. Der spilles musik af Haydn (Zigeuneunertrio), Beethoven (Spøgelsestrioen) og Mendelsohns klavertrio i d-dur, opus 49. Altsammen musik, der kan nydes uden større forkendskab til klasisk musik, alt hvad der kræves er interesse og lidt koncentration. Og kulisserne er jo fantastiske der ved vandet midt i Berlin. Musikerne er Sergey Malov – violin, Mikayel Hakhnazaryan – cello og Einav Yarden – klaver.

Der er fri entré, men man har mulighed for at lægge et bidrag til musikerne. Det hedder sig, at koncerten ikke bliver flyttet i tilfælde af dårligt vejr, men der står ikke noget om, hvorvidt den så bliver aflyst. Læs mere og check evt i løbet af dagen på http://www.sonntagskonzerte.de/index.html hvis vejret ikke arter sig.

Her får I lige et link til Haydns Zigeunertrio på Youtube, spillet af nogle andre nusikere end de ovennævnte.

Skriv et svar