Pinse i Berlin – Kirkernes Lange Nat

I pinsedagene er der god mulighed for at se kirkerne i Berlin. Der afholdes ligefrem Nacht der offenen Kirchen (Kirkernes lange nat) i dag pinsesøndag. Arrangementerne begynder kl 18 og varer nogle steder frem til midnat.

Det er de kristne kirkers økomeniske fællesråd, som arrangerere Kirkernes Lange Nat. Der findes jo et hav af kristne menigheder i Berlin, og der arbejdes i dette fællesråd på at komme til at acceptere og forstå hinandens forskellighed og at samarbejde om samfundsnyttige opgaver.

På hjemmesiden offenekirchen.oerbb.de finder I hele programmet for Kirkernes lange nat. Her kan I søge efter hvilket område i Berlin, I interesserer jer for. Her har jeg f.eks fundet søgningen for Berlin Mitte frem. Læg mærke til, at der efter kirkens navn er angivet i parentes, hvilken trosretning kirken tilhører – evangelisk, reformert, katolsk, romersk katolsk osv.  I kan selv studere programmet for de enkelte kirker,  overordnet kan man sige, at der er rundvisninger i tårnene, gudstjenester, koncerter, foredrag osv., og nogle steder kan man få noget at spise. Det er blot at vælge fra programmet, der er musikmæssigt noget for enhver smag.

Det kan måske undre, at Berliner Dom ikke er medtaget i oversigten for Mitte. Men jeg tror det skyldes, at der er et helt særligt program i Berliner Dom. Det hele begynder nemlig med en optakt ved Brandenburger Tor. Her er der bl.a. koncert med bandet Patchwork, taler ved biskopper fra kirkerne i Berlin, herefter fælles vandring ad Unter den Linden til Berliner Dom, hvor der er koncert med et kæmpestort kor fra mange forskellige menigheder i Berlin og Brandenburg. I kan læse mere om dette optakts-arrangement på ovennævnte hjemmeside for Kirkernes Lange Nat.

En af de kendteste kirker i Berlin er Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche. Her er der også et program for Kirkernes Lange nat. Billedet til indlægget er et maleri af Gedächtniskirche, som jeg er så heldig at have hængende i min stue 🙂

I alle pinsedagene er der ekstra mange kikekoncerter. Her skal I gå ind på den hjemmeside, som hedder http://www.musikinkirchen.de. Også her er det muligt at indstille sin søgning til at gælde en bestemt region. Jeg har søgt på regionen Berlin på linket ovenfor. Der er meget forskelligt musik på kirkekoncerterne – klassisk, gospel, pop, jazz, avantgarde osv., så hvis man gerne vil finde en koncert med f.eks. gospel musik, så skal man under genre vælge det, inden man søger.

God fornøjelse i kirkerne og god pinse i Berlin!

Skriv gerne en kommentar