Sommerferie i Berlin 2016

Nu er det vel tid at planlægge sommerferien lidt mere i detaljer. Går den til Berlin, er der også mange ting, man kan gøre sammen med sine børn. Hjemmesiden berlin.de har samlet lister  over forskellige tilbud til børn i Berlin. Se den generelle liste over ferietilbud til børn.

De fleste museer har nu om dage gode tilbud til børn – og sådan er det også i Berlin. Det er som regel work shops, hvor børnene kan udfolde sig kreativt eller opgaver, der skal løses. Og på berlin.de har de endda gjort sig den ulejlighed at samle en oversigt over de museer og galerier, der har specielle tilbud til børn. Se oversigten over museer med tilbud til børn.

Alle, der har børn, ved at de elsker at plaske i vand. Berlin.de nævner alle de springvand i byen, som er velegnede til at børnene kan lege i dem og afkøle sig, når sommervarmen bliver for slem. Der kan jo blive ekstremt varm i Berlin om sommeren. Se fortegnelsen over legepladser med springvand her.

Der er to store zoologiske haver i Berlin, den ene  måske den kendteste – der hvor isbjørne Knut var – men der er også den, som hedder Tierpark. Jeg har set Zoologischer Garten, og den er utrolig flot. I kan læse mere om begge steder på http://www.zoo-berlin.de/.

Er familien mere sportslig anlagt er der også henvisninger til f.eks. klatringminigolf, eller badning og svømning.

Ja, selv caféer, hvor der er tænkt specielt på børnefamilier har berlin.de en liste over. De kalder det Eltern-Kind-Cafés.

Det er så heldigt, at der findes et par gode danske guidebøger specielt til børnefamiler. Jeg har skrevet om dem her på berlin-nyt og jeg giver lige link til dem og indlæggene igen.

Den ene guide er bogen om Ella Bellas tur til Berlin. I kan læse om bogen på hjemmesiden ellabellaseventyr.dk. berlin-nyt fik en børnefamilie til at anmelde bogen, det kan I læse om her.

Den anden er 90files Berlin. Det er en online guide med anmeldelser af 90 attraktioner og seværdigheder, som kan opleves af hele familien. 90 er udgivet af forældre, der har savnet guides til børnefamilier på Berlin-besøg. Læs tidligere indlæg her. gå til 90files guiden her.

Husk også at læse siderne om den kollektive trafik og Berlin Welcome Card og Berlin City Tour Card her.

Så er der vist kun tilbage at sige god sommerferie!

Skriv et svar