Arrangementer i udstillingen Berlin- Stadt der Frauen

Som tidligere beskrevet her på berlin-nyt viser Stadtmuseum Berlin for tiden udstillingen Berlin – Stadt der Frauen i Ephraim Palais. Udstillingen viser 20 kvindebiografier, som beskriver nogle af de kvinder i Berlin, der allerede fra sidste halvdel af 1800-tallet gjorde sig fri af samfundets påtvungne korset, som det hedder i udstillingsomtalen.

Udstillingen er delt ind i 4 temaer, hvorunder de portrætterede kvinder var aktive: de politiske, de foretagsomme, de kreative, og de innovative. I kan læse mere om kvinderne på udstillingens hjemmeside her.

Det er en udstilling, som jeg rigtig gerne ville se. Desværre når jeg det nok ikke, da udstillingen slutter  28. august. Men jeg vil gerne anbefale den til jer, som agter at tage en tur til Berlin indenfor den periode. Jeg har set en del udstillinger på Ephraim Palais, og det er altid interessante udstillinger, som er flot sat op. Og så har huset jo en historie i sig selv og er en nydelse for øjet både ude og inde.

Der er et væld af forskellige arrangementer i forbindelse med udstillingen, bl.a. rundvisninger, hvor der bliver gået i dybden med temaerne og kvinderne. Arrangementerne ser virkelig interessante ud, og hvis i skal til Berlin i løbet af sommeren, så tag et kig på listen over arrangementerne til denne udstilling. I kan se hele listen her.

Aktuelt vil jeg pege på følgende arrangementer.

Næste søndag den 21. maj kl. 16 er der en rundvisning med titlen Berlinerinnen damals und heute. Rundvisningen gentages 11. juni kl. 16. Læs mere om rundvisningen her.

Et andet interessant arrangement er filmen Die Sufragette fra 1913 med Asta Nielsen i hovedrollen. Filmen vises i BrotabrikKino mandag den 23. maj kl. 18. Læs mere her.

Det tredje arrangement, jeg vil gøre opmærksom på er en rundvisning som fortæller bredt om de 20 portrætterede kvinder. Den finder sted søndag den 29. juni kl. 16 og har titlen Stadt – Frau – Erfolg. Læs mere om den her.

Foto til omtalen: Berlin – Stadt der Frauen
Ephraim-Palais, 2016
© Stadtmuseum Berlin | Foto: Christian Kielmann

Skriv gerne en kommentar