Pack die Badehose ein…

…nimm dein kleines Schwesterlein
Und dann nischt wie raus nach Wannsee…

sådan lyder fortsættelsen på den gamle slager, som stadig er et hit den dag i dag. Det er Conni Froeboess som barnestjerne, der synger. I får et YouTube link til slut i teksten. Men først lidt om Wannsee.

Som jeg skrev for nylig i nyhedsbrevet har visitberlin lavet et Berlin Bade-Karte – et kort over U- og S-Bahn linjerne, hvor de ruter, som går til badestederne i Berlin er mærket med en blå fisk. Kortet kan downloades på Visitberlins hjemmeside. Se mere her. Kortet fortæller, at S1 og S7 kører til Wannsee. Og med de temperaturer Berlin holder sig for tiden, er det vist lige dagen til en tur til Wannsee.

Helt rigtigt hedder det Strandbad Wannsee, og der er også en rigtig sandstrand – sandet er hentet fra østersøkysten. De traditionelle tyske strandkurve er der også, som man kan leje. Der er legepladser og en bred med lavt vand, som er særligt egnet til børn. Der er også et område til beachvolley og fodbold, og der er selvfølgelig rig mulighed for at købe mad og drikke.

Strandbad Wannsee (link til Wikipedia) har siden det åbnede i 1907 som familiebad været Berlinernes populære badested. Det kan måske være nyttigt at vide, at områder mærket med bogstaverne FKK (Freie Körper Kultur) er det som vi kalder nudiststrand. Så man ikke får sig en uønsket overraskelse 🙂

ja, så er der vist kun tilbage at få badetøjet pakket og komme afsted.

Hvis I bliver trætte af at bade, kan I jo besøge Liebermann Villa am Wannsee og se udstillingen Liebermann og Van Gogh.  Læs evt. mit tidligere indlæg om besøg i Liebermann Villa.

Hør Pak die Badehose ein og se billeder fra Wannsee på YouTube videoen her:

Skriv gerne en kommentar