Berlins ruiner

Her tænkes der ikke på de velkendte billeder af ruinerne af den sønderbombede by efter 2. verdenskrigs slutning. Det handler mere om nyere forladte steder, der af en eller anden grund for lov til at forfalde, og som i nogle tilfælde har en vis skønhedens forfald over sig.

Jeg opdagede tilfældigt denne billedskat – 464 billeder ialt – en af Tagesspiegels billedserier, og den vil jeg gerne dele med jer. Billedserierne opstår som regel ved at læserne opfordres til at indsende billeder under et givent tema. Og i billedserien under temaet Berlin: eine Stadt voller Ruinen er der altså rigtig mange interessante opdagelser at gøre. Se billedserien her.

Jeg kom slet ikke serien igennem, men stoppede op, da jeg kom til billeder af Beelitz-Heilstätten. Bygget 1902 som lungesanatorium, anvendt som krigslazaret i 1.og 2. verdenskrig og som militærhospital af russerne efter 2. verdenskrig har bygningen en spændende historie at fortælle, læs om det på linket.

Bygningen var så flot udsmykket, så den nærmeste lignede et slot. Nu står den i forfald. Hvad jeg lige kort har kunnet opsummere er, at den er privat ejet, men at den ikke bliver restaureret – måske er der nogle planer igang. Det er forbudt at betræde bygningerne, men der eksisterer altså mange billeder derfra. Der bliver da også arrangeret rundvisninger, hvor man på lovlig vis får mulighed for at fotografere. Se mere om foto-rundvisninger her. Beelitz-Heilstätten ligger ca. 50 km fra Berlin, man kan nå dertil med tog i løbet af en time, se google map.

Der ligger mange optagelser fra Beelitz-Heilstätten på YouTube af meget varierende kvalitet. Her er et eksempel, så kan I jo selv kigge videre. Og husk at se videre på Tagesspiegels billedserie, for der er som sagt mange opdagelser at gøre, også inde i Berlin.

 

Skriv gerne en kommentar