Otto Mueller på Brücke Museum

Et eller andet sted, jeg husker ikke hvor, læste jeg, at på Brücke Museum kan man endnu nå at se udstillingen med malerier af Otto Mueller. Udstillingen slutter den 19. juli. Jeg kender ikke Otto Mueller og har ikke set Brücke Museum selv endnu, så det gjorde mig nysgerrig.

Otto Mueller (1874-1930) regnes for en af de betydeligste tyske ekspressionister. Han skildrede ofte menneskets tilknytning til naturen og billederne viste også ofte mennesket i naturen “som naturen har skabt dem” – som man siger, altså nøgne mennesker. I mange af værkerne er det zigøjnernes liv, han portrætterer. Således de 9 litografier i den såkaldte Zigeurnermappe, som også er med på udstillingen.

Med den motivverden er det ikke overraskende, at Otto Mueller var en af de kunstnere, hvis værker blev erklæret for entartet af nazisterne, og nogle af dem havde også den tvivlsomme ære at være med på nazisternes udstilling, hvor de hånede den entartete kunst. Heldigvis har disse entartete kunstnere senere fået oprejsning gennem mange projekter, og man kan kun ryste på hovedet og tage afstand fra nazisternes idiotiske entartet-politik.

I kan læse lidt om udstillingen på Brücke Museums hjemmeside – jeg ville se udstillingen, hvis jeg havde mulighed, men det har jeg desværre ikke.

For nogen tid siden skrev jeg om det nye udstillingssted Kunsthaus Dahlem og at Brücke Museum lå i nærheden. Så husk at man kan se begge, når man er der. Desuden er der de etnografiske Museen Dahlem og Domäne Dahlem, som jeg også skrev om forleden.

 

Skriv et svar