Onsdag i operaen

Og hvad skulle det så være?

Berlin har 3 store operahuse: Staatsoper Unter den Linden, Deutsche Oper og Komische Oper.

Lad os tage Staatsoper først. I dag spiller de Babylon. Og her skal man ikke forestille sig en traditionel italiensk opera. Nej, det er en komposition fra 2012 af Jörg Widman, som nu sættes op i en ny udgave her i 2019. I musikken er der dog flere referencer til musikhistorien, bl.a. til Mozarts Tryllefløjten. Teksten er skrevet af Peter Sloterdijk. Handlingen udspilles i oldtidens multikulturelle metropol Babylon. Temaerne er sprogforvirring, kaos og magtkampe mellem mennesker og guder. Se mere her.

Deutsche Oper i Bismarckstrasse har ingen forestilling i dag. Men på hjemmesiden fremhæves premieren på operaen Der Zwerg (dværgen) på søndag den 24. marts. Operaen handler om en prinsesse, som får en dværg til sin 18 års fødselsdag. Rollen som dværg spilles af Mick Morris Mehnert – men synges af tenoren David Butt Philip. Musikken er af Alexander Zimliensky og librettoen af Georg C. Klaren efter eventyret The Birthday of the Infanta af Oscar Wilde. Uropførelse 28. maj 1922 i Köln. Læs mere her.

Komische Oper i Behrenstrasse spiller i aften Leonard Bernsteins West Side Story. Den kræver vist ikke nogen nærmere præsentation. Her er det kendt stof. Men Komische Oper giver det altid en tvist, er min erfaring. Så forvent også at blive overrasket. Der er få billetter tilbage i den dyre ende (fra 500 kr.), men det kan også blive en meget stor oplevelse. Prøv evt. også at spørge, om man kan blive skrevet op til uafhentede billetter, hvis I synes det er for dyrt. Ellers spilles West Side Story igen på lørdag, hvor der også er få billetter. Læs mere her.

Skriv et svar