Om Katharina Thalbach

Her på kanten af 2022 vil jeg ønske alle et Godt Nytår!

For et par dage siden henviste jeg på Berlin-nyts Facebook side til en udstilling i James-Simon-Galerie og Neues Museum, hvor skuespilleren Katharina Thalbach medvirker, og hvor der vises en lille video, hvor hun ser udstillingen sammen med museets direktør. Jeg skrev, at I skulle lægge mærke til navnet Katharina Thalbach. Her er hvorfor:

Katharina Thalbach er et festfyrværkeri af en skuespiller, opera- og teaterinstruktør m.m., og er nok kendt af mange af Berlin-nyts læsere, men helt sikkert af næsten alle tyskere. Derfor synes jeg, det er helt på sin plads her til nytår at gøre opmærksom på filmportrættet Katharina Thalbach – Die Unbändige, som ligger på artes Mediatek. Filmen er samtidig en fortælling om tysk teaterhistorie og et familiedynasti i sidste halvdel af 1900-tallet og op til nu, både i DDR og Vesttyskland. Læs evt. mere på tysk Wikipedia her.

Jeg har oplevet Katharina Thalbach på scenen i Berlin, hvor hun sammen med Thomas Quastoff hyldede skuespilleren Manfred Krug. Det var en dejlig forestilling, som viste meget om Thalbachs komiske talent. I kan læse mit indlæg om forestillingen her

Men gå nu ind på arte og se filmen. Den ligger der til den 20. januar. Jeg tænker den kan være et glimrende alternativ til skihop efter Nytårskoncerten 😊 Linket får I her.

Skriv gerne en kommentar