Stern 111 som podcast

Lutz Seilers roman Stern 111 fra 2020 er udkommet som podcast på ARD audiothek eller Apple podcast. Den ligger i 6 dele.

Jeg har ikke læst romanen, men det er da nok den bog, jeg må have med hjem, næste gang, jeg er i Berlin. Handlingen foregår i Berlin omkring murens fald og følger den unge Carl. Carl og hans forældre bor i Thüringen, da DDR bryder sammen og muren falder. Forældrene er bange for, at grænserne bliver lukket igen, så de beslutter sig for at tage til vesten, mens tid er. Carl skal blive i lejligheden og passe på den. Men det vil Carl ikke. Han tager til Berlin og slutter sig til en broget besættergruppe i Rykestrasse i Prenzlauerberg.

I podcasten indgår autentiske lydklip fra tiden, og det giver os som lyttere en stærkere oplevelse, synes jeg.

Som det fremgår af videoen fra ARD’s Druckfrisch 2020, er romanen delvis bygget på forfatterens egne oplevelser som ung mand i perioden med de store ombrud. Carl er murer, men drømmer om at blive forfatter. Se videoen fra ARD Druckfrisch her.

Læs om Lutz Seiler på tysk Wikipedia her.

Jeg har bekendte, som jeg har besøgt i Rykestrasse i Prenzlauerberg, hvor romanernes hovedperson tilslutter sig en lille gruppe. Derfor stoppede jeg nok lige op, da jeg på Facebook så en annoncering af podcasten. Se annonceringen af podcasten her.

Bogen kan købes fx i Dussmann se link her. Den er også oversat til dansk og fik gode anmeldelser. Den kan købes fx i Bog & Idé. Se link her.

Hør hele podcasten i seks dele her

Skriv gerne en kommentar