Øllet blev hans skæbne…

Måske husker nogen stadig W. C. Fields og filmen Øllet blev hans skæbne, der så vidt jeg husker blev sendt op til jul i nogle år, dengang det bare hed “fjernsynet”, og der kun var en kanal at se. For jer som skulle have glemt filmen, eller som aldrig har set den, kan den heldigvis (gen)ses på YouTube.

Og hvad har det så lige med Berlin at gøre? Jo, Berlin og øl, det hænger meget godt sammen. Og det handler netop om ØLLET i Berlin i dag. Jeg får indimellem en hilsen fra Biger E. Mikkelsen, som er Berlin-korrespondent for tidsskriftet Ølentusiasten. Og på en måde er øllet jo nok også blevet Ølentusiasternes skæbne, men det er så på den gode måde, som man siger.

Vi, som holder af en god øl, men dog ikke kalder os entusiaster, kan sagtens sætte os ind i, at det kan blive til en entusiasme med alt det spændende øl og de mange små og nye bryggerier, som dukker frem rundt omkring.

Berlin-nyt vil selvfølgelig gerne benytte muligheden for at følge lidt med i, hvad der sker i øllets verden i Berlin og tage imod tilbuddet om at kunne henvise til Birger E. Mikkelsens artikler i Ølentusiastens seneste udgave. De to artikler beretter om øl, bryggerier og udskænkningssteder, men fortæller også lidt om andre kulturelle tilbud som fx DDR Motorrad Museum og Gedenkstätte Berliner Mauer – steder som ligger i nærheden af de omtalte bryggerier og barer.

Læs artiklen Berlins førende brygmester. Brauhaus Lemke am Alex. Af Berlin-korrespondent Birger E. Mikkelsen. Ølentusiasten nr. 96.

Læs artiklen Bar nummer 46 Brew Dog Berlin Mitte. Af Berlin-korrespondent Birger E. Mikkelsen. Ølentusiasten nr. 96.

Åh ja… så var der lige filmen – Skål!

Skriv et svar