Nytårscirkus med symfoniorkester

Det er måske ikke lige hvad man vil tænke på: Et symfoniorkester i en cirkusmanege. Men det er noget af det, som tiltaler mig ved Berlin, at i den by kan meget lade sig gøre, mens kvaliteten vel at mærke  bevares.

Deutsches Symphonie Orchester Berlin (DSO) spiller til tre nytårsforestillinger i Circus Roncalli.  Den 31. december  kl. 15 og 19 og Nytårsdag kl. 18. Det må da være en fantastisk oplevelse for hele familien, hvor interessen for klassisk musik og underholdning for børn og barnlige sjæle tilgodeset på engang.

Det var en tilfældighed og faktisk den fejl, som enhver arrangør frygter, der var skyld i at denne sammensmeltning af to forskellige underholdningsformer gik op i en højere enhed. Tempodrom, hvor koncert-forestillingerne finder sted, var i 2003 kommet til at dobbeltbooke, så både DSO og Circus Roncalli var blevet lovet lokalerne til nytårsarrangement den samme aften. Det er Berlin, og hvad gør man så? Man tænker ud af manegen og laver en stuur stuur nummer ud af det. Keine Hexerei, nur Behändigkeit, som min far altid har sagt. Og nu er det en tradition til nytår, at Circus Roncalli og DSO giver fælles forestilling.

Orkestret dirigeres til cirkusforestillingen af Alexander Shelley, og solist er basbaryton Luca Pisaroni. Jeg har hørt orkestret spille Wagner i Philharmonie, og det var faktisk noget af det bedste jeg har hørt nogensinde.

På de ovenstående links kan I læse mere om orkester og billetsalg. Circus Roncallis hjemmeside er en hel lille forestilling i sig selv – sådan en hjemmeside, man går på opdagelse i. Hvis man slår musikken til, når man får øje på, hvor man kan gøre det – så er der ægte cirkusstemning. Under Chronik kan I læse om Circus Roncalli, og det er en ganske interessant historie.

 

Skriv et svar