Nyt fra DHM

Hvis I interesserer jer for historie og har lyst til at følge med i, hvad der sker på Deutsches Historisches Museum, så vil jeg foreslå jer at abonnere på museets nyhedsbrev.

Der er altid interessant nyt i deres nyhedsbrev. I går fortalte de om et bibliotek, som museet har. Biblioteket er et specialbibliotek for historie og museumsvæsen, og samtidig et bibliotek som museets medarbejdere betjener sig af. For tiden udstilles astronomiske værker af Johannes Kepler og Petrus Apianus, i vitriner forstås. Biblioteket opdager man ikke, når man kommer på museet som museumsgæst. Men der er faktisk offentlig adgang til biblioteket på nogle tidspunkter, så det vil jeg da se, næste gang jeg kommer. Se mere om biblioteket og åbningstider her.

Jeg har besøgt DHM mange gange og set mange rigtig gode udstillinger. De er nemlig ret gode til at sætte udstillinger op. Lige nu vises udstillingen Relikte des Kalten Krieges, som jeg tidligere har skrevet om (se evt. indlæg her). Det er en fotografiudstilling og den 13. april kl. 18 kan man høre fotografen Martin Roemers fortælle om udstillingen.  Martin Roemers er hollænder og artist talken med ham foregår på engelsk.

Museet har en flot udstilling med den faste samling, som man kan bruge lang tid i. Læg i øvrigt også mærke til den store Leninfigur, som står i indgangshallen. Den er et krigsbytte fra 2. verdenskrig og var egentlig dømt til smeltning. Men det blev den altså forskånet for.

I kan se mere på DHM’s hjemmeside her og hvis det har interesse melde jer til deres nyhedsbrev her.

Skriv et svar