Nyhedsbrev, aktuelle tips og den lange horisont…

Omkring sidste månedsskifte og udgivelsen af mit Nyhedsbrev skrev jeg, at jeg var kommet frem til en beslutning om at ophøre med at udgive det månedlige nyhedsbrev. Jeg opfordrede i den anledning også til, at I læsere kunne kommentere på min beslutning. Det er der mange, der har gjort, og det er jeg utrolig glad for. Det fortæller jo mig, at der er nogle “derude” som har glæde og nytte af mine indlæg.

Det får jeg nu også mange tilkendegivelser af i forvejen, og jeg kan jo se på besøgstallene både på WordPress og på Facebook og Twitter, at der er mange, som dagligt benytter sig af berlin-nyts daglige udgivelser.

Med hensyn til Nyhedsbrevet må jeg konstatere, at reaktionerne overvejende går på, at det gerne måtte fortsætte. Mange af jer, der har skrevet til mig, giver udtryk for at det er dejligt at kigge lidt længere frem, fordi man jo planlægger ferie nogen tid i forvejen og der skal være tilstrækkelig tid til at købe billetter osv. Det er jeg helt med på. Nogle skriver ligefrem, at jeg nogle gange er “lidt sent på den” med hensyn til et tip. Jeg forstår godt, at det kan opleves sådan. Jeg kan dog også se, at mange af mine læsere befinder sig i Berlin, og jeg tænker at det er turister, som søger den helt aktuelle inspiration. Dem vil jeg også gerne tilgodese. Derfor skriver jeg nogle gange om noget, som finder sted samme dag eller i dagene lige efter. Hvis det er en udstillingsåbning, er det jo også sådan, at udstillingen vil være at se i en periode fremover. Det vil altså fortsat kunne forekomme, at jeg er “lidt sent på den” 🙂

Efter jeres reaktioner er min konklusion, at jeg i indlægget ved månedsskifte vil kigge den næste måned frem og nævne nogle større begivenheder, som kunne være interessant for mine læsere. Hvis jeg får mere overskud i min fritid igen, kan det sagtens være, at jeg genoptager udsendelsen af et decideret nyhedsbrev.

Jeg har lyst til i forbindelse med snakken om daglige indlæg kontra den lange horisont og inspiration til selve ferieturen at henlede opmærksomhede på portalen Berlin-guide.dk, som drives af Stig Yding. Da jeg for syv år siden begyndte at skrive berlin-nyt, var det Berlin-guide, som opmuntrede og inspirerede mig til at udvikle min blog. Lidt som en “storebror”, der støttede og hjalp en “lillesøster” igang. Jeg ser nu også stadig Berlin-guide som storebror, hvad mængde og omfang af info om Berlin angår. Berlin-guide fortæller overordnet set om byens attraktioner, kulturudbud og historie og har en mængde info og praktiske råd om rejsen til og oplevelser i byen Berlin. Berlin-nyts hensigt har fra begyndelsen derimod været at give helt aktuelle tips – så at sige at være det digitale modsvar til plakaterne i byen, der fortæller om, hvad der sker lige nu.

Berlin-guide og berlin-nyt er to helt adskilte foretagener, men som lader sig inspirere af hinanden. Vi ser os ikke som konkurrenter men henviser glad og gerne til hinanden.

Skriv et svar