Berlin fra oven 1928 og nu.

Se nu her!

Jeg hørte lige på Berliner Rundfunk, at man på Tagesspiegel online nu kan se luftfotos af ti områder i Berlin fra 1928 og som det ser ud nu. Man kan trække det ene billede hen over det andet, så man helt nøjagtigt kan se forskellen. Sådanne historiske billeder er altid interessante, synes jeg. Og når man så kan sammenligne direkte med, hvordan det ser ud nu, så bliver det da ekstra interessant.

Det er klart, at der fra 1928 til nu er sket forandringer. Og jo især bombardementerne under 2. verdenskrig har jo forårsaget, at der er sket store forandringer i bybilledet. Man kan f.eks. se Potsdamer Platz anno 1928 og sammenligne med nu. Lige så området omkring Gedächtniskirche.

Slottet er også på et af de ti billeder, og der kan man tydeligt se, at det faktisk bliver bygget nøjagtigt hvor det gamle barokslot stod før det blev jævnet med jorden i begyndelsen af 1950’erne.

Der er også et billede fra 1928, som viser Siegessøjle et helt andet sted i byen end hvor den er nu. Prøv selv at kigge ind på Tagesspigels hjemmeside her. Hvis man vil se hele kortet og selv vælge stedet man vil undersøge, kan man benytte linket her. Her kan man også zoome ind og ud på kortet.

God fornøjelse!

Skriv et svar