Ny udstilling på Gedenkstätte Deutscher Widerstand

I anledning af 70 året for det mislykkede attentatforsøg på Adolf Hitler har Gedenkstätte Deutscher Widerstand sat en ny udstilling op.

Den nye udstilling Widerstand gegen den Nationalsozialismus kan ses fra den 2. Juli. Da den kaldes Dauerudstilling, vil den nok være at se et godt stykke tid frem i tiden.

Det er ikke kun attentatforsøget ved Stauffenberg-guppen den 20. juli, men modstanden mod nationalsocialismen i hele sin bredde, som formidles udstillingerne i Bendlerblock i Stauffenbergstrasse. Men det er Stauffenbergs forsøg på at dræbe Hitler, som er det mest kendte og mest omtalte gennem tiden.

Alene det at få kendskab til alle de andre modstandere og attentatforsøg er en god grund til at besøge Gedenkstätte deutscher Widerstand, men selvfølgelig også at se den nye formidling af stoffet. Der er f.eks nu touchscreens og audioguides på 9 sprog. Stedets princip er, at der ikke udstilles genstande, men kun fotos, har jeg læst i Tagesspiegels omtale af den nye udstilling – grunden står der ikke noget om. Men det er da også noget af en udfordring for formidlingen.

Jeg har aldrig selv fået besøgt Gedenkstätte Deutscher Widerstand, men et besøg har været på programmet mange gange. Nu hvor udstillingen er blevet nyopsat, vil jeg se at komme derind.

Jeg har flere gange nævnt Marie Wassiltschikows dagbøger. Hun var tæt på Stauffenberg gruppen og med hendes beskrivelse af forløbet kommer man meget tæt på begivenhederne. Se min omtale af bogen her.

Andrrs Bager Eriksen fra Historiske Rejser skriver også om Gedenkstätte Deutscher Widerstand, det kan I læse på historiskerejser.dk.

Se mere på http://www.gdw-berlin.de/

Se artikel i Tagesspiegel

Skriv gerne en kommentar