Ny Quiz i anledning af 25 året for murens fald

Vinderen af dagens quiz er fundet. Det rigtige svar var: De voldsomt stigende antal flygtninge fra DDR.

Den 9. november i år er det 25 år siden Berlinmuren faldt. Det markeres selvfølgelig ret heftigt i byen. Det kommer der også mere om her på berlin-nyt, når vi nærmer os. Men vil I orientere jer allerede nu, kan I læse mere på f.eks. visitberlin.de.

Hver den 9. i måneden fra nu og til og med 9. november vil berlin-nyt markere 25 års jubilæet ved at bortlodde app’en “Berlin Wall Video Guide“. Det er firmaet history-vision.de, som  står bag app’en- samme firma har produceret app’en WhatWasHere_Berlin, som kan købes via banneret her i sidepanelet.

App’en “Berlin Wall Video Guide” handler specificeret om Berlinmuren, som titlen siger. I kan læse mere om den og se klip fra de historiske film her.  Bemærk venligst, at app’en kun fungerer iOS.

For at vinde app’en skal I svare på nedenstående spørgsmål. Det først indkomne svar på mailadressen quiz@berlin-nyt.dk vinder en app. Vinderen får direkte besked. History-vision.de har også været så venlige at formulere nogle spørgsmål til berlin-nyts quiz, det første spørgsmål kommer her:

Så sent som en måned før Berlinmuren blev rejst udtalte den førende DDR-politiker Walter Ulbricht: Ingen har til hensigt at bygge en mur (på tysk de ofte citerede ord: „Niemand hat die Absicht eine Mauer zu errichten“).  Hvad var fra DDR’s side hovedårsagen til at bygge Berlinmuren den 13. august 1961 ?

Måske kan I finde hjælp på Anders Bager Eriksens hjemmeside historiskerejser.dk – men  I får ikke et direkte link, der skal jo være lidt at arbejde med 🙂

Held og lykke!

East Side Gallery. Foto: Kirsten Andersen
East Side Gallery. Foto: Kirsten Andersen

 

Skriv et svar