Berlin Mitte dengang og nu

Da jeg sad og “bladrede” lidt i Tagesspiegel online faldt jeg over en overskrift til en billedserie om forandringerne i Berlin Mitte gennem årene.

Der ligger 134 billeder, og det er vældig interessant at kigge dem igennem. Det begynder med Christos indpakning af Reichstag, og senere er der billeder af dens nøgne og rå interieur. Der er fotos af gamle, slidte butiksfacader og baggårde. De fleste billeder fra 1990’erne, bl.a. et billede fra1994, hvor Palast der Republik var dækket af presenninger med et billede af det gamle slot. Det kan jeg godt huske, at jeg så, da jeg var i Berlin det år. Og nu er de godt på vej med en ægte slotsfacade.

Mange af billederne er fra Tagesspiegels læsere, men de fleste i denne serie er fra Koordinationsbüro Stadterneuerung. Billederne herfra viser bygningsfacader fra 1990’erne før restarering og fra 2000-årene efter restaureringen er gennemført. Der er fotos fra Auguststrasse, Gipsstrasse, Oranienburgerstrasse, Gormannstrasse, Mulackstrasse, Mollstrasse, Schönhauserstrasse, Sophienstrasse og mange flere steder.

Jeg kan ikke se andet, end at restaureringerne pynter og er nødvendige. Konsekvensen med huslejestigning er selvfølgelig en kedelig sag for de lokale beboere, men det bør jo løses politisk.

Har I lyst til et før og nu kig, så se dette link.

Skriv et svar