Ny bog om Berlin fra Bo Morell

Forfatteren Bo Morell har skrevet en ny bog om Berlin: Berlin i kunsten – Kunsten i Berlin.

Jeg har ikke selv læst bogen, men ud fra beskrivelse og Morells baggrund for at skrive bogen, kan den kun være interessant, informativ og meget relevant for Berlin-nyt’s læsere. Jeg kan selv godt lide at have noget kyndig vejledning ved hånden, når jeg går på museer eller går rundt i en storby. Det er også godt at forsyne sig med viden og inspiration, inden besøget. Det skulle der nok være god mulighed for med denne bog. Bogen er på listen under fanen Berlin i bøger med link til dette indlæg. I får nemlig lidt mere om bogen her, for jeg har fået lov til at citere fra pressemeddelelsen:

‘Berlin i kunsten – Kunsten i Berlin’: En ny bog af Bo Morell

Et billedværk med Berlins kunsthistorie fra klassicismen, nazismen, DDR, avantgarde, samtidskunst. monumenter og street art. Museer, gallerier og turforslag.

Gennem århundreder har Berlin tiltrukket kunstnere, der har gengivet byen siden middelalderen med fyrsternes slotte, Napoleons indtog, boulevardernes parader og det promenerende borgerskab, fabrikkernes og trafikkens tempo, de brølende tyvere, krigens ruiner og inspirationen fra Murens skygger. En kunsthistorie om Berlin. En billedbog. En museumsguide. Turforslag til gadens kunst med monumenter, skulpturer og streetart. Stilarter, temaer, analyser og vurderinger. Den klassiske kunst med de store navne: Schinkel, Menzel, Liebermann, Kirchner og Kollwitz, med skildringer af deres by i forskellige og overraskende vinklinger. Kejsertidens pompøsitet. Mellemkrigstidens ekspressionisme. Nationalsocialismens megalomani. DDR-tidens socialrealisme og kunstcensur. Avantgarden efter Murens fald. Samtidskunsten, som den udfolder sig internationalt og med danske navne. Turforslag og gallerier. Potsdams kunstmuseer. Rigt illustreret i farver.

Berlin i kunsten – Kunsten i Berlin (230 sider, ISBN: 9788740439267) er udgivet via Saxo Publish. Bogen kan købes hos publishapp.saxo.com. Pris: kr.429,00.

Om Bo Morell:

Årgang 1947, cand. mag. og fhv. lektor i dansk, billedkunst og design samt formand for opgavekommissionen for skriftlig dansk til HF-eksamen. Har skrevet flere lærebøger, antologier og artikler om bl.a. design, kunstmuseer, billedanalyse, østeuropæisk litteratur og lokalhistorie samt “Berlin med andre øjne” (2018). Medforfatter til “Berlin Berlin” (Forlaget Columbus 2001). Tidligere rejse- og kursusleder især vedr. Berlin. Bosiddende i Fredensborg og Berlin.

På billedet er Bo Morell på vej hjem fra et af de mange researchbesøg i Berlin. Han sidder i lufthavnens restaurant Ständige Vertretung, der oprindeligt blev etableret i Bonn, men som flyttede til Berlin 1999 samtidig med Forbundsdagen, så parlamentsmedlemmerne fortsat kan spise dér. Og ved den længe ventede åbning af BER fik restauranten i 2020 også en filial, så man kan tage afsked med deres sidste Kölsch vom Fass og en Flammkuche omgivet af historiske fotos og en østtysk grænsepæl.

 

Skriv gerne en kommentar