Neue Nationalgalerie. November 2014. Foto: Kirsten Andersen

Musik i skulpturhaven ved Neue Nationalgalerie

Her i august måned og til og med 4. september kan I opleve livekoncerter i skulpturhaven ved Neue Nationalgalerie.

Det er traditionen fra 1970’ernes Jazz in the garden, som genoptages, men nu med den nye titel Sound in the garden. Musikere fra forskellige genrer er blevet inviteret til at gå i musikalsk dialog med værkerne fra museets udstilling fra samlingen Die Kunst der Gesellschaft. Det er helt frit for musikerne, hvordan samspillet med kunstværket er. Om det er et yndlingsværk eller en association eller stemning, som værket fremkalder hos musikeren. Eller noget helt andet.

Det er en rigtig god idé at tilsætte kunst musik og omvendt. Det er et tema, som jeg selv var med til at udvikle, da jeg arbejdede på kunstmuseet i Aalborg. Det giver noget ekstra til både musik og kunst, og det gav altid en dejlig stemning i museet.

Koncerterne ved Neue Nationalgalerie spilles lørdag aftener, og der er samtidig mulighed for at se det udvalgte værk efter koncerten, da museet holder åbent til kl 22, når der er koncert. Den første koncert er overstået, men der er fire igen: her i august: den 13., 20., 27. august kl. 20, og endelig den sidste, som spilles den 4. september kl. 16.

Læs mere om hver enkelt koncert og de udvalgte værker her

Skriv et svar