Neue Nationalgalerie er jo under renovering, og der bliver bygget til.

Museet lukkede ned i 2015 og skal efter planen åbne igen i 2020. Pressen følger med, og på den måde får vi andre også muligheden for at se, hvordan det står til.

I Abendschau i onsdags var der et indslag, hvor barnebarnet til Mies van der Rohe – arkitekten, der har tegnet Neue Nationalgalerie – fortæller om, hvordan hele taget i et stykke blev lagt på bygningen på en og samme dag, dengang i 1968, da museet blev bygget. Der bliver også vist nogle billeder, der illustrerer det. Det er meget interessant at se.

Barnebarnet, som nu er en bedaget herre og hedder Dirk Lohan skal overvåge renoveringsarbejdet og sørge for, at alt forbliver i bedstefaderen, arkitekten Mies van Rohes ånd. Samtidig er bygningen også fredet, så der skulle være sikkerhed for, at saneringen sker med nænsom hånd.

Der bliver i indslaget også fortalt, at der bliver bygget et underjordisk magasin til kunstværkerne. Ydermere bliver der bygget et nyt museum lige i nærheden, som også skal rumme noget af  Nationalgaleries samling.

Se indslag fra Abendschau her.

Følge også med på Staatliche Museen zu Berlins blog om byggeriet her.

Og se mange flere billeder og få en virtuel rundgang her.

Skriv gerne en kommentar