Bauhaus i bevægelse

På søndag den 12. november slutter udstillingen Bauhaus i bevægelse på Bauhaus-Archiv. Der er også rundvisning i udstillingen på søndag.

Allerede på tirsdag åbner en ny udstilling på Bauhaus-Archiv med titlen New Bauhaus Chicago.

Bauhaus bliver ofte nævnt i forbindelse med design af fx lamper og møbler, når man ser disse TV-programmer, hvor forskellige ejere af antikvitets- og genbrugsforretninger er ude at finde skatte, eller når vi er med på auktioner i Antikduellen.

Det er helt fantastisk at Bauhausbevægelsens teorier og designs stadig har så stor gennemslagskraft i vores tid i betragtning af, at den kun var aktiv i 14 år i Tyskland, nemlig 1919-1933. Med ledere som Walter Gropius og Ludwig Mies van der Rohe og undervisere som Paul Klee og Wassily Kandinsky gjorde Bauhaus sig gældende i Weimar, Dessau og Berlin indtil nazisterne censurerede det og de fremtrædende skikkelser måtte gå i exil. Læs lidt mere om Bauhaus bevægelsen på Wikipedia her.

Den kommende udstilling New Bauhaus Chicago fortæller om, hvordan Gropius og van der Rohe fortsatte Bauhaus i Amerika, hvor de gik i exil.

Bauhaus-Archiv har et meget omfattende program med mange aktiviteter – på trods af at de står for at skulle igang med en tilbygning næste år. Den skal stå færdig i 2021.

Læs mere om udstillingerne på Bauhaus-Archiv her.

Skriv et svar