Museum Berggruen genåbnet

Igår, søndag den 20. Juni, åbnede Museum Berggruen igen med fuld kapacitet.

Museet blev udvidet for nogle år siden i forbindelse med at der nvar blevet tilkøbt værker til samlingen, men tilbygningen måtte lukke ned igen på grund af skimmelsvamp. Nu er der rådet bod på det, og museet kan vise hele samlingen igen.

Og hvilken samling det er! Picasso, Klee, Matisse og Giacometti hænger side om side. Jeg besøgte museet for nogle år siden, det må nok have været lige efter udvidelsen. Det husker jeg som en stor oplevelse.

Museum Berggruen er en del af Nationalgalerie, men var oprindelig en privat samling, stiftet af Heiz Berggruen (1914-2007). Berggruen blev født i Berlin, men måtte flygte under nazismen. Efter nogle år i USA vendte han tilbage til Europa og åbnede et galleri i Paris. 1996 vendte han tilbage og solgte sin store kunstsamling til Stiftung Preussischer Kulturbesitz og familien Berggruen supplerede senere med donationer.

Læs mere om samlingen og bygningen, som nu huser samlingen her.

For dem som har lyst til at fordybe sig i historien om personen Heinz Bergruen, kan jeg henvise til en film på Youtube, jeg tror det er en tv-udsendelse fra BR. Se den her:

Skriv et svar