Mies van der Rohe Haus

For nylig fik jeg nyhedsbrev fra TV Berlin med annoncering af en udsendelse i 3 dele om Mies van der Rohe Haus.

Jeg har tidligere skrevet om Mies van der Rohe Haus og fortalt lidt om husets historie. Hvad jeg ikke vidste, men som jeg blev klar over ved at se TV Berlins udsendelse, er at der faktisk eksisterer flere villaer i Berlin, tegnet af Mies van der Rohe. Arkitektens kendteste bygning i Berlin er jo Neue Nationalgalerie, som for tiden er lukket ned på grund af renovering.

I TV udsendelsen om Mies van der Rohe Haus fortæller direktøren for stedet, dr. Wita Noack om husets omskiftelige historie. Hun har været der siden 1992, og har sat sig grundigt ind i alt omkring huset og har stået for den totalrenovering af huset, som var nødvendig efter genforeningen. Under DDR blev huset hensynsløst brugt som garage og lager og haven planeret til parkeringsplads. Alt det fortælles der om, og vi får også en masse at vide om Mies van der Rohe selv.

Det hele foregår i et roligt tempo, og man ser det ene skønne billede efter det andet af husets arkitektur og enterieur samt den smukke have. Man ser også billeder fra dengang ægteparret Lemke boede i huset – dem som huset blev bygget til. Her er en masse flotte møbler, også designet af Mies van Rohe. Det fortælles, at møblerne nu kan ses på Kunstgewerbemuseum på Potsdamerplatz.

Hvis I er arkitekturinteresseret, så skal I se huset – og så kan jeg meget anbefale at se TV Berlins meget interessante udsendelse først. I udsendelsen fortæller Wita Noack, at sporvogn 5 fra Alexanderplatz har stoppested i Oberseestr. og så skulle det være nemt at finde. Wita Noack fortæller også, at besøgende typisk bruger lang tid på stedet, simpelthen fordi de godt kan lide at være der.

Prøv at kigge udsendelserne, og lur mig om ikke I får lyst til et besøg. Jeg gør i al fald.

Skriv et svar