På Museum der Dinge vises for øjeblikket og indtil 26. juni en udstillingen gern modern? Wohnkonzepte für Berlin nach 1945 om politikken for boligbyggeri omkring den tid, der kaldes Stunde Null – tiden efter 2. verdenskrigs slutning, hvor byerne i Tyskland lå i ruiner, og man skulle igang med genopbygning.

Museum der Dinge er et museum for design, arkitektur, kunsthåndværk og kunst set i industriel sammenhæng. Det er Deutscher Werkbund, som driver museet. Deutscher Werkbund er en “sammenslutning af tyske arkitekter, billedkunstnere, kunstteoretikere og fabrikanter, stiftet 1907 i München”  (Gyldendals Store) som ønsker at sikre høj kvalitet og sammenspil af kunst, industri og håndværk inden for byggekultur og produktdesign – også  med henblik på at klare sig på verdensmarkedet. Læs mere om Museum der Dinge her.

Derfor er det helt naturligt, at museet viser en udstilling, som fortæller, hvor meget Deutscher Werkbund arbejdede for at påvirke boligbyggeriet i genopbygningen efter krigens ødelæggelser. Jeg synes det kunne være en meget interessant udstilling at se. Der vises arkitekturmodeller, møbler, plakater, arkitekttegninger, historiske fotografier, film og materiale fra Berliner Wohnberatungsstelle, (rådgivning for boligindretning). Udstillingen inddrager også publikum, fx er det muligt at indrette en bolig. Læs meget mere om udstillingen her.

Hver søndag er der offentlig rundvisning på Museum der Dinge – det er gratis, når man har betalt entré.

Foto til indlæg: „Blumenstraße“, 1946. Fotograf: Cecil F.S. Newman. Stiftung Stadtmuseum Berlin, 2011-1703,19_2

Skriv gerne en kommentar